MEDICAL TAPING

Wat is medical taping?

Medical taping werd voor het eerst toegepast in Japan en Korea in de jaren ‘70. Het uitgangspunt? Beweging en spieractiviteit versterken het herstelproces van het lichaam. Daarom ontwikkelde men een elastische kinesiotape, die even rekbaar is als de menselijke huid. Medisch tapen ondersteunt spieren en gewrichten, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De techniek wordt sinds een tiental jaren in Europa gebruikt, mét succes. Medische pedicure CareClinic brengt hem professioneel in de praktijk!

Welke voetproblemen behandelt CareClinic met medical taping?

Tal van enkel- en voetkwaaltjes hebben baat bij medisch tapen. Ook voor sporters is het vaak een ideale oplossing. Kinesiotape aanbrengen bij kankerpatiënten? Dat kan, maar enkel bij toestemming van de behandelend specialist. We kunnen de volgende enkel- en voetklachten verhelpen:

  • Hielspoor, achillespeesontsteking
  • Sportgerelateerde spierklachten aan voet of enkel
  • Enkelverstuiking, enkelinstabiliteit
  • Jubeltenen, klauwtenen, hamertenen, ruitertenen
  • Stootnagel
  • Hallux valgus
  • Littekens

De kracht van kinesiotape

Dankzij zijn liftende werking stimuleert medical tape het herstelvermogen van uw lichaam. De bloedcirculatie verbetert, zwelling vermindert, voetpijn verdwijnt, de spierfunctie gaat erop vooruit ... Positieve effecten die onmiddellijk voelbaar zijn! We modelleren uw kinesiotape op maat en bevestigen hem zorgvuldig op uw voet of onderbeen. Iedere vijf dagen wordt de elastische tape nauwgezet vervangen. Na een vijftal tapesessies zijn uw enkel- of voetproblemen verdwenen.

CareClinic is uw medische pedicure in Edegem, met grondige expertise van medical taping. Wij behandelen uw klachten met stevige, maar soepele kinesiotape.

Voetverzorger met kennis van medisch tapen gezocht?


MEDICAL TAPING

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x